Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)

NSGK geeft financiële steun aan initiatieven op het gebied van spelen, leren, sporten, wonen en werken die het voor kinderen en jongeren (tot 30 jaar) met een handicap in Nederland mogelijk maken om mee te doen in de samenleving. Samen met hun leeftijdgenoten.

Onze droom is een samenleving waarin mensen met en zonder handicap vanzelfsprekend samen leven. In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. NSGK helpt hen om die drempels te verlagen. Wij helpen speeltuinen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. Met aangepaste accommodaties en materialen zorgen we dat alle kinderen kunnen sporten. Wij maken theater-, muziek- en kunstprojecten mogelijk voor kinderen met een handicap. Wij zorgen dat die kleinschalige woongroep er komt, dichtbij. We zetten ons ervoor in dat kinderen met een handicap niet thuis zitten maar naar school gaan of werkervaring opdoen. En we zorgen vooral dat kinderen met een handicap niet als zielig worden weggezet – want dat is voor hen vaak nog steeds de grootste drempel.

Wij kunnen ons belangrijke werk alleen doen dankzij de steun van donateurs. Met hun hulp realiseren wij jaarlijks honderden projecten op het gebied van samen spelen, leren, sporten, wonen en werken, voor tienduizenden kinderen en jongeren met een beperking.

Wilt u het verschil maken voor kinderen met een handicap? Brenda Pel onderzoekt graag samen met u de mogelijkheden om invulling te geven aan uw persoonlijke wensen.

Thema's

Algemeen, Cultuur, Kinderen, Leefomgeving, Sport, Welzijn

Postadres

Wibautstraat 212-214
1091 GS
Amsterdam
Noord-Holland

Meer informatie?
Stuur een mail naar onze contactpersoon:

Brenda Pel