Nederlands Albert Schweitzer Fonds

“Albert Schweitzer was filosoof, theoloog, arts en musicus, maar vooral bekend van het Lambaréné ziekenhuis in Gabon. In 1952 won Albert Schweitzer de Nobelprijs voor de Vrede.

“”Ik ben leven dat leven wil te midden van leven dat leven wil””. … In feite zijn het voor de hand liggende woorden. Maar ik was ze vergeten. Schweitzer scherpt ze me weer in en [ik krijg] als mens weer grond onder mijn voeten, herken mezelf in m’n ware gedaante en weet me opgenomen in dat grote, alles omvattende zinsverband dat ‘leven’ heet.” Hans Bouma, dichter en theoloog.

“NASF, een kleine organisatie met een groot hart en open geest voor kleine maar o zo belangrijke initiatieven op het gebied van kleinschalige tropische gezondheidszorg… Een organisatie die staat voor een duurzame samenleving en hoge ethische waarden in navolging van haar inspirerend voorbeeld Albert Schweitzer.” Drs. Ineke Bakker, Algemeen Secretaris Raad van Kerken in Nederland.

Heeft u affiniteit met het gedachtengoed van Dr. Albert Schweitzer en de missie van het NASF? Overweegt u het NASF als begunstigde op te nemen in uw testament of om een schenking te doen.

Voor meer informatie of een gesprek neemt u contact op met Solveigh Balogh- solveigh.balogh@nasf.nl; 06-8399 0625.”

Nederlands Albert Schweitzer Fonds

Thema's

Algemeen, Gezondheid, Ontwikkelingshulp

Postadres

Postbus 8568
3503 RN
Utrecht
Utrecht

Meer informatie?
Stuur een mail naar onze contactpersoon:

Solveigh Balogh
Nederlands Albert Schweitzer Fonds