vFonds

“Het vfonds investeert in vrede door jaarlijks ruim tweehonderd bijzondere, vernieuwende initiatieven mogelijk te maken binnen het thema Vrede en Vrijheid. De Tweede Wereldoorlog is niet alleen relevant voor de mensen die de oorlog hebben meegemaakt, maar ook voor de naoorlogse generaties kennis over de Tweede Wereldoorlog helpt om de huidige wereld beter te begrijpen en veiliger te maken.

Om slachtoffers van oorlog en vredesmissies te herdenken maar ook de bevrijding, vrijheid en vrede te vieren, ondersteunt het vfonds o.a. de 14 nationale bevrijdingsfestivals, oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra zoals Kamp Vught, Westerbork en Amersfoort. Daarnaast ondersteunen wij bijvoorbeeld de Internationale Kindervredesprijs, lezingen, theatervoorstellingen en onderwijsprogramma’s gericht op de jeugd. Hiermee willen wij ook jongeren stimuleren zich in te zetten voor vrede en vrijheid omdat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

U kunt de vrede doorgeven en vrijheid nalaten aan de toekomstige generaties. Met uw steun kan het vfonds projecten ondersteunen waarmee vrede en vrijheid voor iedereen weer een stukje dichterbij komen. Met een Fonds op Naam kunt u zelfs heel gericht aangeven welk specifieke project u wilt ondersteunen. Zo werken wij samen aan vrede!

Wilt u bijdragen aan vrede? We bespreken graag met u de mogelijkheden om uw persoonlijke wensen vorm te geven.”

vFonds

Thema's

Algemeen, Christelijk, Cultuur, Kinderen, Leefomgeving, Ouderen, Welzijn

Postadres

Oranje Nassaulaan 5
5211 AR
's-Hertogenbosch
Noord-Brabant

Meer informatie?
Stuur een mail naar onze contactpersoon:

Maaike van der Steen