Is rood vlees kankerverwekkend?

10/04/2018
Tegenwoordig geneest 4 op de 5 kinderen met kanker. De genezingskans hangt wel sterk af van het type tumor. Zo zijn er leukemiesoorten die de neiging hebben om na de behandeling terug te komen. Als dat gebeurt, is de overlevingskans veel kleiner. Onderzoekers zijn dag en nacht bezig om de kansen voor deze patiëntjes te verbeteren. Zo ook dr. Maud Plantinga. In het UMC Utrecht ontwerpt ze een vaccin dat de kans op terugkeer van leukemie bij kinderen verkleint.
 
Hoe werkt dit? 

Rennen tegen kanker
 
Tijdens onze tv-show op 29 mei is Marlijn Weerdenburg aanvoerder van het hardloopteam ‘Rennen tegen kanker’. Ze rent samen met bekende en onbekende Nederlanders om geld op te halen voor kankeronderzoek. Marlijn: “Mijn vader had 2 jaar geleden kanker. Wat ben ik blij dat hij met me mee rent!”
 
 
     
  Lees meer 

s rood vlees kankerverwekkend?
 
Over het ontstaan van kanker doen veel verhalen de ronde. In onze nieuwsbrief besteden we er regelmatig aandacht aan. Want wat klopt en wat niet? Is dat lapje rundvlees of varkensvlees bijvoorbeeld echt een boosdoener? Ofwel: verhoogt rood vlees de kans op kanker?
 
 
     
  Feit of fabel (video)