Ja, dit is de meest optimale hulpverlening…

16/02/2019

Hoe 4 vrijwilligers voor het daadwerkelijke verschil in Servië zorgen.

Deze maand graag jullie aandacht voor een paar gedreven dierenvrienden, die werken onder de naam Borske Sape in Servië.

Zij hebben ieder een gewone baan. Ze gruwden van het dagelijks tegenkomen van dierenleed. Expres aangereden, geslagen, vergiftigd en uitgehongerd. Noem het maar en het komt daar helaas regelmatig voor.

Zij willen die arme dieren dan ook graag helpen. Huurden al op eigen kosten kennels in het plaatselijke asiel en zorgen iedere dag ook voor nog tientallen andere dieren. Zij brengen dieren die medische zorg nodig hebben naar een dierenarts.

Maar naast deze heel nuttige noodhulp, doen zij iets wat misschien nog wel belangrijker is en wat nog veel méér dieren gaat helpen: zij zorgen voor massale sterilisaties!

En wat het nog meer bijzonder maakt, is dat zelfs de locale burgemeester hun daarmee een kans wil geven en voorlopig opdracht heeft gegeven om te stoppen met het vangen en doden van de zwerfdieren.

Zij hebben even de tijd gekregen, om te kunnen laten zien, dat het laten steriliseren echt helpt om het aantal zwerfdieren te doen verminderen. Zij moeten echter opschieten, de tijd gaat dringen tot de volgende burgemeester-verkiezing…

Maar er zijn nog honderden sterilisaties te gaan. Anders begint het vreseljke doden van de zwerfdieren weer opnieuw….

Jullie donaties voor deze Hulpactie-van-de-Maand februari zijn dan ook de beste investering voor zwerfdieren ooit!

Lees hier verder.