Nieuwsbericht Pakistan/Centraal Azie

09/03/2018

3xM doet méér dan alleen televisieprogramma’s maken. In Pakistan geven we ook bijbelcursussen aan vrouwen.

Die worden erg hoog gewaardeerd. De 24-jarige Adila volgde de cursus vorig jaar. Nu heeft ze veel contact met vrouwen in haar dorp en vertelt ze het evangelie door. ‘Ik heb geleerd hoe ik een volgeling van Christus kan zijn en wat onze verantwoordelijkheden zijn als christen.’

De training had voor haar ook een onverwachte wending. ‘Tijdens de cursus bedacht ik dat ik goed opgeleid ben, maar dat mijn moeder niet kan lezen of schrijven. Ik begreep toen dat het mijn verantwoordelijkheid is om de Bijbel voor te gaan lezen aan mijn moeder.’

‘Ik ben meteen aan de slag gegaan en heb haar verschillende verhalen voorgelezen, zoals over de schepping, Noach, Mozes en de Tien Geboden. Dankzij die verhalen is ze nu echt geïnteresseerd in het woord van God. Ze wordt elke dag sterker in haar geloof.’ Het voorlezen van de verhalen aan haar moeder versterkt ook haar eigen geloof, zegt Adila. ‘Omdat ik de verhalen aan mijn moeder wil vertellen ben ik zelf ook veel meer in de bijbel gaan studeren.’ Het geeft haar ook de kracht om over God te vertellen in haar dorp. ‘Ik ben 3xM erg dankbaar voor deze training’, besluit ze.

14 MILJOEN KIJKERS OP YOUTUBE IN CENTRAAL-AZIË

3xM is erg dankbaar dat televisieprogramma’s mogen worden uitgezonden in Centraal-Azië. In grote delen van dit gebied kan het evangelie via regionale televisie worden uitgezonden en soms zelfs een programma via de nationale tv.

Het is heel bijzonder wat er in Centraal-Azië gebeurt, meldt onze lokale partner. Het jaar 2017 was voor ons een heel mooi jaar. Alleen al op YouTube is 14 miljoen keer naar onze programma’s gekeken. Dat is echt uniek.

Bron: 3xM – www.3xm.nl