Start een eigen stichting met Droom en Daad

13/02/2019

Zelf een NGO of stichting oprichten om mensen in armoede te helpen. Het is de ultieme droom van veel mensen die hun hart verloren hebben aan een land na een mooie reis. Aan goede bedoelingen en ideeën is meestal geen gebrek. Maar hoe pak je het verder aan? Tijdens de boekpresentatie van het boek Droom en Daad krijg je handige inside tips om direct zelf aan de slag te gaan.

Stichtingen die kleinschalige hulp bieden in het buitenland worden ook wel particuliere initiatieven genoemd. Het oprichten van zo’n initiatief staat centraal in het boek Droom en Daad van Bianca Looman en Roek Lips. Droom en daad wordt op 23 januari gepresenteerd in Club Air in Amsterdam.

Voorafgaand aan de boekpresentatie geeft wetenschapper Sara Kinsbergen van de Radboud Universiteit een kort college voor de Universiteit van Nederland. Als onderzoeker naar particuliere initiatieven weet ze precies waar de knelpunten én mogelijkheden liggen. Je leert tijdens dit college dus wat je wel en wat je vooral niet moet doen. Het college wordt opgenomen en is later ook terug te zien via YouTube.

Programma

12:00 –  opening

12:05 – college van Sara Kinsbergen – i.s.m. Universiteit van Nederland.

12:20 – paneldiscussie

12:40 – formele overhandiging

13:00 – lunch + borrel

De deuren gaan om 11:30 open voor de inloop.

Meld je aan

Heb je interesse in het boek Droom en Daad en wil je meer leren over het oprichten van een eigen stichting? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier.